Bij Klein Vriendje vinden we het belangrijk om goede service te verlenen! Als een product dat je besteld hebt te groot of te klein is is het daarom geen enkel probleem. Ruilen van een artikel voor hetzelfde artikel in een andere maat of kleur is bij ons altijd mogelijk, mits het artikel nog beschikbaar is. Bij een ruil zijn onze retourregels van toepassing, wat in principe inhoudt dat je het artikel in dezelfde staat retour stuurt als dat je deze hebt ontvangen. Bedenk voor het bestellen wel, dat wij een kleine webshop zijn en de extra verzendkosten van het opnieuw versturen bij een ruiling een grote kostenpost zijn voor ons. Vraag daarom vooraf gerust voor verduidelijking van maten, zodat wij met opgemeten maten advies voor de beste maatvoering kunnen uitbrengen.

Je hebt 14 dagen na ontvangst de tijd een e-mail te sturen naar info@kleinvriendje.nl om je ruil aan te melden. Daarna dient het artikel binnen 14 dagen aan ons retourgestuurd te worden. Zodra je artikel door ons in goede staat is ontvangen zullen we kosteloos het vervangende artikel toesturen. De kosten beperken zich hierdoor enkel tot het retour sturen van het artikel, je hoeft bij Klein Vriendje dus niet een aparte bestelling te plaatsen of opnieuw verzendkosten te betalen. De retourkosten betaal je echter wel zelf.

Retourneren

Het is voor ons erg belangrijk dat je tevreden bent met je aankopen. Toch kan het gebeuren dat je niet tevreden bent met het artikel. Je hebt na ontvangst van je bestelling het recht om binnen 14 dagen aan te geven dat je een artikel retour wenst te sturen. Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken en beoordelen. Vervolgens heb je nogmaals 14 dagen om ervoor te zorgen dat het artikel bij Klein Vriendje retour komt. Na deze termijn vervalt het herroepingsrecht en wordt retourneren niet meer geaccepteerd.

Indien je het artikel retour wenst te zenden dien je voorafgaand aan de retourzending contact met ons op te nemen, zodat wij weten welke artikelen we terug kunnen verwachten. Na onze bevestiging kun je het artikel retourneren volgens de per e-mail ontvangen instructies. Je bent niet verplicht aan te geven waarom het retour komt. (Dit is voor ons echter wel fijn om te weten, om waar nodig de omschrijving van het product te kunnen verbeteren.) Wil je een artikel retourneren, dan kan je gebruik maken van dit modelformulier voor ontbinding / herroeping.

Na retourzending van de bestelling heb je bij Klein Vriendje het recht op vergoeding van het aankoopbedrag exclusief refourneringskosten. De kosten voor het retour sturen van (een gedeelte van) de bestelling naar Klein Vriendje zijn voor eigen rekening, aangezien wij geen grote webshop zijn die de mogelijke retourkosten reeds in de verkoopprijs verwerkt. Let op: wanneer door het retour sturen van artikelen het aankoopbedrag onder het bedrag komt van gratis verzending, worden de originele verzendkosten verrekend met het terug te ontvangen bedrag.

Retournering wordt aanvaardt indien het product in originele staat, ongedragen en ongewassen en in originele verpakking geretourneerd wordt. Retouren zonder het aanhangende kaartje van Klein Vriendje kunnen logischerwijs niet meer in behandeling worden genomen. Natuurlijk mag het artikel wel worden aangetrokken om te kijken of het past en staat. Haal het kaartje er dus pas van af als je er zeker van bent dat je het kledingstuk wil houden. Let op dat de artikelen op redelijke en deugdelijke wijze zijn verpakt en beschermd bij retourzending in verband met het voorkomen van transportschade en zorg voor voldoende frankering. Na ontvangst van de retourzending zal het aankoopbedrag binnen 14 dagen retour worden gestort.

Wanneer bij een geretourneerd product toch het label reeds is verwijderd en/of er gebruikssporen te zien of te ruiken zijn, behouden wij ons het recht voor hier een waardevermindering van het product in rekening brengen. Bij onverkoopbare retournering kan dit bedrag oplopen tot het gehele aankoopbedrag. We zullen in zulke gevallen contact opnemen om te overleggen wat er met de items moet gebeuren.

* Goed om te weten; niet alle producten kunnen geretourneerd worden. Op maat gemaakte en/of gepersonaliseerde artikelen kunnen helaas niet geruild of retour gezonden worden. Kleding waarvan het kaartje van Klein Vriendje is verwijderd, wordt beschouwd als reeds te zijn gedragen en kan logischerwijs niet meer in behandeling voor retour worden genomen.