Menu Sluiten


Bij Klein Vriendje vinden we het belangrijk om goede service te verlenen! Als een product dat je besteld hebt te groot of te klein is, is dat zonde. Retourneren van een artikel voor hetzelfde artikel in een andere maat of kleur is bij ons dan ook zoals wettelijk beschreven mogelijk.

Bij een retournering zijn onze retourregels van toepassing, wat in principe inhoudt dat je het artikel in dezelfde staat retour stuurt als dat je deze hebt ontvangen. Kosten voor retourneren zijn echter voor eigenkosten. Bedenk voor het passen dus goed welke maat je nodig hebt. Vraag daarom vooraf gerust voor verduidelijking van maten, zodat wij met opgemeten maten advies voor de beste maatvoering kunnen uitbrengen.

Je hebt 14 dagen na ontvangst de tijd een e-mail te sturen naar info@kleinvriendje.nl om je ruil of retour aan te melden. Daarna dient het artikel binnen 14 dagen aan ons retour gestuurd te worden. De retourkosten betaal je echter wel zelf. Indien je het artikel retour wenst te zenden dien je voorafgaand aan de retourzending contact met ons op te nemen, zodat wij weten welke artikelen we terug kunnen verwachten. Na onze bevestiging kun je het artikel retourneren volgens de per e-mail ontvangen instructies. Je bent niet verplicht aan te geven waarom het artikel retour komt. (Dit is voor ons echter wel fijn om te weten, om waar nodig de omschrijving van het product te kunnen verbeteren.) Wil je een artikel retourneren, dan kan je gebruik maken van dit modelformulier voor ontbinding / herroeping.

Als je na 14 dagen na ontvangst een artikel nog niet retour hebt gemeldt, of 14 dagen na melden de retour nog niet hebt verstuurd, kunnen we de retour helaas niet meer in behandeling nemen. Dit omdat we duurzaam werken met seizoenscollecties, en artikelen die enkele weken na verzending pas terug komen vrijwel niet meer te verkopen zijn aan anderen. Hierdoor blijven we met het artikel zitten, wat de duurzaamheid niet ten goede komt. Indien er toch veel te laat een artikel wordt geretourneerd, zullen we contact opnemen wat we met de artikelen moeten doen. In geval we deze alsnog moeten retourneren, zullen we hiervoor verzendkosten in rekening brengen.

Na retourzending van de bestelling heb je bij Klein Vriendje het recht op vergoeding van het aankoopbedrag exclusief retourneringskosten. De kosten voor het retour sturen van (een gedeelte van) de bestelling naar Klein Vriendje zijn voor eigen rekening, aangezien wij geen grote webshop zijn die de retourkosten reeds in de verkoopprijs verwerkt. Je betaalt bij Klein Vriendje dus een eerlijke en open prijs. Let op: wanneer door het retour sturen van artikelen het aankoopbedrag onder het bedrag komt van gratis verzending, worden de originele verzendkosten verrekend met het terug te ontvangen bedrag.

Retournering wordt aanvaardt indien het product in originele staat, ongedragen en ongewassen en in originele verpakking geretourneerd wordt. Retourzendingen zonder het aanhangende kaartje van Klein Vriendje kunnen logischerwijs niet meer in behandeling worden genomen. Natuurlijk mag het artikel wel worden aangetrokken om te kijken of het past en staat. Haal het kaartje er dus pas van af als je er zeker van bent dat je het kledingstuk wil houden. Let op dat de artikelen op redelijke en deugdelijke wijze zijn verpakt en beschermd bij retourzending in verband met het voorkomen van transportschade en zorg voor voldoende frankering. Na ontvangst van de retourzending zal het aankoopbedrag binnen 14 dagen retour worden gestort. Wanneer bij een geretourneerd product toch het label reeds is verwijderd en/of er gebruikssporen te zien of te ruiken zijn, behouden wij ons het recht voor hier een waardevermindering van het product in rekening brengen. Bij onverkoopbare retournering kan dit bedrag oplopen tot het gehele aankoopbedrag. We zullen in zulke gevallen contact opnemen om te overleggen wat er met de items moet gebeuren.

Ruilen

Wil je een artikel ruilen voor een andere maat, dan is dat vaak ook mogelijk, mits we nog genoeg stof hebben om dit te maken. Neem hiervoor contact op door een e-mail te sturen naar info@kleinvriendje.nl.

Bij een retournering bij een ruiling zijn onze retourregels natuurlijk ook van toepassing, wat in principe inhoudt dat je het artikel in dezelfde staat retour stuurt als dat je deze hebt ontvangen. Bedenk voor het passen dan goed, dat wij een kleine webshop zijn en de extra verzendkosten van het opnieuw versturen bij een ruiling een grote kostenpost zijn voor ons. Vraag daarom vooraf gerust voor verduidelijking van maten, zodat wij met opgemeten maten advies voor de beste maatvoering kunnen uitbrengen. Zodra je artikel door ons in goede staat is ontvangen zullen we kosteloos het vervangende artikel toesturen. De kosten beperken zich hierdoor enkel tot het retour sturen van het artikel, je hoeft bij Klein Vriendje dus niet een aparte bestelling te plaatsen of opnieuw verzendkosten te betalen.

De ruiling wordt aanvaardt indien het eerste product in originele staat, ongedragen en ongewassen en in originele verpakking geretourneerd wordt. Retourzendingen zonder het aanhangende kaartje van Klein Vriendje kunnen logischerwijs niet meer in behandeling worden genomen. Natuurlijk mag het artikel wel worden aangetrokken om te kijken of het past en staat. Haal het kaartje er dus pas van af als je er zeker van bent dat je het kledingstuk wil houden. Let op dat de artikelen op redelijke en deugdelijke wijze zijn verpakt en beschermd bij retourzending in verband met het voorkomen van transportschade en zorg voor voldoende frankering. Na ontvangst van de retourzending zal Klein Vriendje zo snel als mogelijk is de vervangende maat opsturen. Wanneer bij een geretourneerd product toch het label reeds is verwijderd en/of er gebruikssporen te zien of te ruiken zijn, behouden wij ons het recht voor hier een bedrag in verband met de waardevermindering van het product in rekening te brengen. Bij compleet onverkoopbare retournering kan dit bedrag oplopen tot het gehele aankoopbedrag. We zullen in zulke gevallen contact opnemen om te overleggen wat er met de items moet gebeuren.

14 Dagen Termijn

Als je na 14 dagen na ontvangst een artikel nog niet retour hebt gemeldt, of 14 dagen na melden de retour nog niet hebt verstuurd, kunnen we de retour helaas niet meer in behandeling nemen. Dit omdat we duurzaam werken met seizoenscollecties, en artikelen die enkele weken na verzending pas terug komen vrijwel niet meer te verkopen zijn aan anderen. Hierdoor blijven we met het artikel zitten, wat de duurzaamheid niet ten goede komt. Indien er toch veel te laat een artikel wordt geretourneerd, zullen we contact opnemen wat we met de artikelen moeten doen. In geval we deze alsnog moeten retourneren, zullen we hiervoor verzendkosten in rekening brengen.

Klein Vriendje volgt in de regels voor het retourneren en ruilen de wettelijke regels hiervoor. Deze zijn na te lezen op de website van de Rijksoverheid.

* Goed om te weten; niet alle producten kunnen geretourneerd of geruild worden. Op maat gemaakte en/of gepersonaliseerde artikelen kunnen helaas niet geruild of retour gezonden worden. Kleding waarvan het kaartje van Klein Vriendje is verwijderd, wordt beschouwd als reeds te zijn gedragen en kan logischerwijs niet meer in behandeling voor retour worden genomen.